Ben je ouder dan 18?

Het verhaal van Bruno Giacosa begint heel ver terug: een verhaal van offers en grote wijnen. Het begon allemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Bruno, net 15 jaar oud, zijn studie opgaf en naast zijn vader Mario ging werken in het wijnhuis dat zijn grootvader Carlo in 1900 had opgericht. Terugdenkend aan die eerste momenten, vertelde Bruno onlangs: 'Ik was toen een jongen, dus ik dronk geen wijn, maar ik had meteen een goede neus, in de zin dat ik me realiseerde dat door aandacht te besteden aan de aroma's die eerst naar boven komen door het eten van de druiven tijdens de oogst, dan door het proeven van de most tijdens de gisting, en dan de wijn, je bijna alles kunt begrijpen wat je nodig hebt'.

Passie en enthousiasme bezielen Bruno, die nederig alle geheimen van het vak leert. Aanvankelijk werden in de wijnkelder van de familie Giacosa alleen druiven gevinifieerd die bij de wijnboeren waren gekocht, gekozen uit de beste producenten van de Langhe. Maar pas in 1982, met Bruno's aankoop van de Falletto wijngaard in Serralunga, begon de productie van de prestigieuze Barolo Falletto; in 1996 kocht hij de Asili en Rabajà cru, nu welbekend omdat ze onvergetelijke Barolo en Barbaresco produceren.

Bruno Giacosa's liefde voor grote wijnen en zijn nauwgezette streven naar perfectie staan geen uitzonderingen toe: kwaliteit moet absoluut zijn. Als bijvoorbeeld de vinificatie van een wijnjaar niet aan zijn criteria voldoet, wordt de wijn niet gebotteld! Het is alleen dankzij een deugdzame en traditionele aanpak in de wijngaard en kelder en deze strenge selectie dat de wijnen van Bruno Giacosa altijd subliem en onvergelijkbaar blijken te zijn, wereldwijd bekend en door experts en critici geprezen als een van de beste expressies van de Langhe.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru
1 tot 3 van 3 resultaten worden weergegeven

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.