Offida
Cantina Offida ligt in het dorp Offida in Le Marche in Midden-Italië en is een historische realiteit van het gebied. Het werd geboren in de jaren 70 en werd meteen zo'n belangrijke wijnboerderij voor de kwaliteit en de hoeveelheid verwerkte druiven voor de verschillende huurders van het gebied.
History
De historische wijnkelder is in 2010 overgenomen door een wijngroep uit Piceno die vanaf de wijncampagne 2010 een nieuwe bedrijfsstrategie toepast: de productie wordt geregeld met de overeenkomsten van Filiera, een productieset die voor een lange periode wordt gehandhaafd.
De wijnkelder kan door middel van zijn technische figuren van de agronoom en de oenoloog samenwerken met de wijnmaker om een constante kwaliteit te garanderen en de mogelijkheid om zoneringen van de beste wijngaarden te maken.
De wijnkelder kan door middel van zijn technische figuren van de agronoom en de oenoloog samenwerken met de wijnmaker om een constante kwaliteit te garanderen en de mogelijkheid om zoneringen van de beste wijngaarden te maken.
Winery
Cantina Offida is gebaseerd op een agrarische logica waardoor de figuren van de wijnmaker, van de wijnmakerij (als een verwerkings- en marketingfase) goed gedefinieerd zijn in hun rollen en werken aan een langetermijnproject en de logica van de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Cantina Offida verwerkt ongeveer 60.000 kwintaal druiven per jaar van de autochtone variëteiten van het grondgebied: passerina, pecorino, rosso piceno, rosso piceno superiore, sangiovese tot syrah, cabernet, merlot, chardonnay.
Cantina Offida startte onmiddellijk een reeks renovaties van de muurstructuren en wijnbouwtechnologieën, zeer consistente rijping en botteling met het uitdrukkelijke doel om van dit bedrijf een van de herkenningspunten van Le Marche te maken.
Cantina Offida startte onmiddellijk een reeks renovaties van de muurstructuren en wijnbouwtechnologieën, zeer consistente rijping en botteling met het uitdrukkelijke doel om van dit bedrijf een van de herkenningspunten van Le Marche te maken.