Ben je ouder dan 18?

Since 1935- A family business

Het verhaal van de familie Abrigo begint niet in de Cascina dei Berfi, waar tegenwoordig de boerderij van Ernesto Abrigo en zijn zus Mariarita staat.
Op deze beschutte heuvel die zich zachtjes uitstrekt op zoek naar de zon, arriveerde de familie Abrigo pas in 1935 vanuit Treiso. De realiteit van de Langhe was arm. Elke ochtend verbouwde de boer tarwe, maïs en hooi voor de dieren in de stal. Het land dat bestemd was voor wijnstokken was beperkt: de prioriteit was om de schuren te vullen om de winter door te komen. Na verloop van tijd werd de wijnbouw geleidelijk aan overheersend, vooral vanaf de jaren 1960 met de geboorte van de oorsprongsbenamingen. In dit decennium kwam het wijnhuis in handen van Aldo, de vader van Ernesto, en zijn broer Franco, die samen het bedrijf leidden.


Al snel werd duidelijk dat de bodem van de Langa geschikt was voor de productie van grote wijnen. Zo kwamen de jaren 1970, waarin Ernesto de oenologische school van Alba bezocht en in 1976 afstudeerde. Na zijn studie begon hij in de daaropvolgende jaren met de productie van zijn eerste flessen onder de merknaam 'Abrigo Fratelli'.
De familie concentreerde zich op een populaire druivensoort die erg geliefd is bij de Piemontezen: Dolcetto, die verrassende resultaten geeft op de heuvels van Diano. In de loop der jaren werd de productie uitgebreid en kreeg Dolcetto gezelschap van Barbera, Chardonnay, Nebbiolo, Arneis en Favorita. Met de komst van het nieuwe millennium begon een lange periode van experimenteren met de productie van de eerste Alta Langa DOCG Metodo Classico. Het jaar 2013 was een belangrijk jaar voor het bedrijf, want daarnaast werd de bekendste Piemontese wijn voor het eerst gevinifieerd: Barolo DOCG, geoogst in de Ravera cru. Vandaag de dag breidt het bedrijf voortdurend uit en de jaarlijkse productie ligt rond de 45.000 flessen.
Tot op de dag van vandaag wordt het bedrijf nog steeds geleid door een familie: Ernesto wordt bijgestaan door zijn zus Mariarita en zoon Walter .
Het personeel van het bedrijf bestaat uit werknemers die in de loop der jaren zijn opgeleid om ze beter te integreren in de filosofie van een familiebedrijf. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een grondige renovatie ondergaan die nodig was om traditie te verenigen met de innovatie van de moderne tijd, met nieuwe vinificatietechnieken geflankeerd door aantrekkelijkere verpakkingen: de Albeisa-fles, die het idee van typischheid completeert, en het nieuwe merk, dat deze verandering het beste samenvat.


Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru
1 tot 2 van 2 resultaten worden weergegeven

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.