Azienda Agricola Pietro Rinaldi produceert al meer dan vier generaties lang wijnen, door voortdurend te werken aan de kwalificatie van de wijngaarden, de uiterste zorg tijdens de vinificatie en het respect voor de werkcycli en de overgeleverde tradities.
La CANTINA
Onze nieuw gebouwde wijnkelder, tegen de helling van de heuvels, is gedeeltelijk ondergronds gebouwd en uitgerust met de modernste technologie: alle gistingstanks zijn temperatuurgeregeld, de druiven worden ontsteeld met een zachte roller om de integriteit van het fruit te behouden en het persen gebeurt met een lagedruk luchtlong.
I VIGNETI
Ze liggen rond Cascina 'Cichetta' en bestaan uit inheemse variƫteiten zoals Dolcetto, Barbera, Nebbiolo, Arneis en Moscato. Om een zo gezond en natuurlijk mogelijke omgeving te behouden, worden de rijen met gras begroeid en worden de wijnstokken mechanisch of met de hand bewerkt, waarbij het gebruik van herbiciden en synthetische producten wordt vermeden en de biologische en vegetatieve cycli worden gerespecteerd.
De bemesting van de bodem door middel van groenbemesting zorgt voor een rijke en vitale grasbodem.