Ben je ouder dan 18?

ORIGINS

Het verhaal van de Viberti Giovanni wijnmakerij begint wanneer Cavalier Antonio Viberti de Locanda del Buon Padre koopt. Het was 1923 toen Antonio wijn begon te produceren voor de gasten van zijn Locanda in de kelder van de Buon Padre. In die tijd waren Dolcetto, Barbera en Nebbiolo de 3 druiven die alleen door Cavaliere werden gevinifieerd en de verkoop van wijnen vond bijna uitsluitend plaats in de Buon Padre.


GROWTH

In 1967 begon de tweede zoon Giovanni, bijgestaan door zijn vrouw Maria, met de eerste stappen in de kleine familiekelder.

De aanwezigheid van Maria wordt fundamenteel voor de wijnkelder en voor Buon Padre. Een kokende vrouw die direct betrokken is bij de bereiding van gerechten, draagt met haar werk en haar menselijke waarde bij aan de groei van de kelder, de wijnen en de familie. .

In de jaren '70 groeit de wijnkelder dankzij de nieuwe gebouwen waar de eerste gisting begint in cementen tanks.

Aan het einde van de jaren 80 begonnen de eerste micro-vinificaties van de individuele wijngaarden in temperatuurgecontroleerde stalen tanks en de eerste uitsluitend lokale verkoop begon zich uit te breiden in de Europese landen. De jaren '90 markeren het begin van de export op de groeiende Amerikaanse markt.


THIRD GENERATION

Vandaag de dag zet het wijnhuis Viberti Giovanni zijn geschiedenis voort met de derde generatie, waarbij Claudio, de jongste zoon, direct betrokken is bij het wijnmaken en het management.

Dankzij het verleden kan het vandaag de dag rekenen op een productie van 120.000 flessen per jaar, op jong en gemotiveerd personeel en op de ambitie om steeds nieuwe doelen te bereiken. Onlangs werd er flink geïnvesteerd in de Barbera wijnstok, met name voor de productie van de laatstgeboren "La Gemella". Vanuit een vriendschap geboren tussen de schoolbanken, is in de afgelopen jaren een belangrijke overeenkomst bereikt voor de aankoop van Nebbiolo druiven uit een historisch deeltje in het hart van de Monvigliero di Verduno cru.
De Barolo Buon Padre blijft in het middelpunt van de familie-aandacht: sinds 2012, in zijn assemblage, zijn de Nebbiolo toegevoegd van een Perno di Serralunga d'Alba wijngaard en van de Albarella cru, in het hart van de gemeente Barolo. Barolo Buon Padre blijft groeien in zijn meest klassieke stijl, dankzij de bijdrage, vandaag de dag, van acht verschillende Barolo crus, deskundig verbouwd met respect voor hun biodiversiteit.




Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.